Archív

1999. június 2-3-4-én Egerben „Energiahatékonyság, Energiapiac és környezetvédelem az ezredfordulón” címmel nemzetközi konferenciaként rendeztük a KLENEN jogelődjét. A konferencia színhelyéül tudatosan választottuk a festői környezetben fekvő várost, hogy a külföldi vendégekkel megismertessük.Ezt a szemléletet tartottuk a következő konferenciák színhelyének kiválasztásánál is. Így került a következő, „Energiahatékonyság, energiapiac és környezetvédelem az új évezred kezdetén" címmel, 2001. június 13-15-én Sopronban megrendezésre.

A konferencia sorozat 2003-ban kapta a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” nevet és a konferenciát június 4-6-án már ezzel a címmel szerveztük. A név választásakor a fenntartható fejlődés fontossága mellett azt gondoltuk, hogy a természet egyensúlyának megőrzésében fontos szerepe van az energiatudatosságnak és a hatékony energiagazdálkodásnak.
A 2005. június 8-10-én Visegrádon megrendezett konferencián a cím mellé bevezettük az azóta is használt „Dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzésén” mottót.

2005–ben a konferenciára készülő Dr. Julian M. Earls, a NASA Glenn Research Center igazgatója a következő szavakkal üdvözölte a konferenciát:

“Dear participants of the "Climate Change-Energy Awareness-Energy Efficiency" Conference, June 8-10, 2005, in Visegrád, Hungary:

It is with great disappointment that I am unable to attend this important International conference dedicated to finding solutions to many of the Earth's climate and energy challenges. We at the NASA Glenn Research Center are finding technical solutions for a wide variety of energy problems including the reduction of fuel consumption for aircraft to reduce our dependence on fossil fuels; development of energy storage technology including fuel cells, regenerative fuel cells, batteries, and fly wheels; and efficient space power systems development. Increasing energy efficiency is a very important focus of the research we conduct here and at other NASA research centers throughout the United States.

Attached is a photo of the Earth, taken by our Astronauts. Our Earth is a fragile planet that we must work hard to protect for many future generations to enjoy. We can protect our planet only if we work together. I wish you a very successful conference.

Dr. Julian M. Earls
Director, NASA Glenn Research Center”

A küldött fényképet a “Fold az urbol” név alatt a visegrádi konferencia anyagaihoz csatoltuk.

A kétévenként megrendezésre kerülő sorozat szervezésében szakadás történt, s a következő, egy nappal rövidebb konferencia szervezésére 2009. április 16-17-én Szegeden került sor.
A konferencia 2011-ben ismét Győrben került megrendezésre április 6-7-én. A konferenciákon nagy számban vettek rész előadó, érdeklődő és szép emlékekkel hazatérő külföldi vendégek. A szervező bizottság azonban - elsősorban gazdasági okokból - úgy döntött, hogy ideiglenesen megszünteti nemzetközi jellegét és a Virtuális Erőmű program Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatához kapcsolódva 2012-től áttértünk az évenkénti szervezésre. A tapasztalatcsere fontosságát hangsúlyozva ettől kezdve használjuk a konferencia kiegészített mottóját, „Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért”, a KLENEN rövidítését és hívjuk fel a figyelmet, hogy „A hatékony energiagazdálkodás mindnyájunk érdeke és kötelessége”.

A konferenciákról néhány dokumentumot az alábbiakban teszünk közzé:

A 2024. évi, Egerben megrendezett konferencia videója IDE kattintva tekinthető meg.

KLENEN 2023 Visegrád

KLENEN 2020 Siófok

KLENEN 2018 Gárdony

About

Klímaváltozás
Energiatudatosság
Energiahatékonyság

  Szervezők:
  Association of Energy Engineers (AEE) Magyar tagozata
  Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE)
  Energetikai Szakkollégium (ESZK)
 • Kapcsolat:
 • CONGRESS Rendezvényszervező Kft.
 • 2092 Budakeszi, Erdő u.66
 • Telefon: + 36 30 639 0909
 • Email: klenen@congress.hu

Mobirise