Webinárok

A 2021. november 29-i szakmai nap programja (on-line)

Webinar 20211129

A KLENEN konferenciákhoz kapcsolódó, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a Magyar Mérnöki Kamara támogatásával és közreműködésével 2021. november 29-én on-line szervezett szakmai nap az EKR rendszer jelenlegi és jövőbeni kihívásainak, legújabb fejleményeinek bemutatására, a 17/2020-as MEKH rendelet kötelezettség teljesítését érintő módosítások, ezen belül az EKR jegyzék előírásainak összefoglalására irányul.

A szakmai napon ismertetésre kerül a MEKH EKR kötelezettség teljesítésére szolgáló informatikai rendszer, a kötelezettség teljesítésének lejelentésére szolgáló űrlap felépítése, a kitöltés fontos pontjai. Ezt követően, a kérdések és hozzászólások bevezetőjeként energetikai auditorok mondják el észrevételeiket, eddigi tapasztalataikat, jobbító javaslataikat.

9.00h – Megnyitó és köszöntők – Wagner Ernő a MMK elnöke, dr. Nemes Csaba, főosztályvezető, MEKH Fenntartható Fejlődés Főosztály, a konferencia szervezőinek elnökei. Az előadások: MEKH Fenntartható Fejlődés Főosztály munkatársai:

- Az EKR kötelezettség teljesítése;
- Az energiamegtakarítások lejelentésének rendszere;
- A kalkulációs tábla ismertetése;
- A kötelezetti felület ismertetése.

Felkért hozzászólók: Czinege Zoltán kutatás fejlesztési igazgató, AlfaPed Kft. és Sitku György energetikai auditor

Az on-line formában szervezett szakmai napra tisztelettel meghívjuk.

A szakmai napon személyesen az AEE Magyar Tagozata és az ETE Energiahatékonysági Szakosztálya tagjai visszaigazolt előzetes jelentkezés alapján vehetnek részt. On-line formában a regisztrált érdeklődők követhetik a szakmai napot.

Kérjük, hogy érdeklődését a KLENEN konferencia titkárságán (klenen@congress.hu) az e-mail címének megadásával jelezze. A rendezvényt megelőző napon a megadott címre fogjuk elküldeni az elérési címet.

Budapest, 2021. november 22.

A KLENEN konferenciák Szervező Bizottsága

A 2021. május 26-i szakmai nap programja (on-line)

2021. május 26., szerda 9.00 – 10.30 óra (on-line program)
9.00h – Megnyitó és köszöntők
Czinege Zoltán, az AEE Magyar tagozatának elnöke
Tompa Ferenc az ETE Energiahatékonysági Szakosztályának ügyvezető elnöke
Dr. Nagy Zoltán, az Ipari Energiafogyasztók Fóruma elnöke
Móczár Botond, az Energetikai Szakkollégium elnöke

Az előadások rövid összefoglalói:

1. előadás
Címe: Almérési kötelezettséggel kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok szakreferensi gyakorlatunkból
Előadó: Czinege Zoltán, AlfaPed Kft. kutatásfejlesztési igazgató
Összefoglaló: Az előadás arra mutat jó gyakorlatot, hogy ISO 50001 alapú energiagazdálkodási irányítási rendszerben hogyan lehet végig vinni az almérők telepítését, egészen a kockázat azonosításától, az önálló berendezés fogalmának értelmezésén és a szükséges intézkedések megfogalmazásán át a kivitelezés tervezéséig és megvalósításáig.

2. előadás
Címe: Az almérési szabályozás első évének tapasztalatai
Előadó: Rátkay Gábor, Argenting Kft. ügyvezető
Összefoglaló: Az előadás alapvetően a 2020. januárjában megjelent MEKH szabályozás és annak júliustól hatályos módosításának véleményezésére fókuszál a kivitelezői és a szakreferensi oldalról egyaránt. Összefoglalja az előadó gyakorlatából származó közel 120 telepítés érdekes és meglepő műszaki, üzleti, kivitelezési tapasztalatait, hátha így többen nem futnak majd bele az adott szituációkba, vagy előre kezelni tudják őket. Az előadó érdekes adatokat oszt meg a különböző iparági szereplők mérőrendszereinek árairól, árképzési metodikájáról és az egy-, illetve többlépcsős megvalósítás költségeiről. A 2020-as évet tekintve kikerülhetetlen téma, hogy miként befolyásolta a COVID helyzet a telepítéseket, és erre alapozva az előadó felülvizsgálja egy évvel ezelőtti prognózisát a kivitelezhetőségre a kivitelezési kapacitások és a megrendelők hozzáállása alapján.

A 2021. március 10-i szakmai nap programja

2021. március 10. 9.00 – 10.30 óra (on-line program)

9.00h – Megnyitó és köszöntők

Czinege Zoltán, az AEE Magyar tagozatának elnöke
Tompa Ferenc az ETE Energiahatékonysági Szakosztályának ügyvezető elnöke
Móczár Botond, az Energetikai Szakkollégium elnöke

Az előadások rövid összefoglalói:

Baráth Géza, AlfaPed Kft., senior energetikus
Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer

Az előadás célja az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer alapvető ismérveinek bemutatása mellett a felmerülő feladatok, a várható hatások, és az ezekra való felkészülés lehetőségeinek áttekintése a nem kötelezett szervezetek szempontjából.

Dr. Zsebik Albin
Kompresszorok hasznosítható hulladékhőjének meghatározása

Az Enhat törvény szerint az Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer az energiahatékonyság-javító intézkedésekből vagy beruházásokból származó, energiamegtakarítási kötelezettségként elszámolni, vagy más kötelezettek számára átruházni kívánt energiamegtakarításokat a Hivatal által névjegyzékbe vett energetikai auditáló szervezet hitelesíti. A Hitelesítőt terheli a felelősség, hogy az energiamegtakarítás megállapítása a törvény végrehajtására kiadásra kerülő kormányrendelet szerinti számítási módszerekkel és elvekkel összhangban legyen.
A kormányrendelet közzététele előtt készített előadás a víz és léghűtésű kompresszorok hasznosítható hulladékhőjének meghatározására mutat be példákat annak érdekében, hogy az érdekelt felek mielőbb elkezdhessék számba venni lehetőségeiket. Feltételezzük, hogy a léghűtésű kompresszorok esetén fűtésre, a vízhűtésűek esetén fűtésre és használati melegvíz melegítésre hasznosítható hő meghatározására készült és bemutatásra kerülő példák összhangban lesznek a kiadásra kerülő kormányrendelettel.

A szakmai nap előadásainak on-line formában történő elérését az Energetikai Szakkollégisták az érdeklődőknek díjmentesen lehetővé tették. A rendezvényt a KLENEN’21 konferencia időpontjának elhalasztása miatt a regisztrált részvevőknek kis kárpótlásul is szántuk.

Czinege Zoltán, az AEE Magyar tagozatának elnöke - Megnyitó, köszöntő

Tompa Ferenc az ETE Energiahatékonysági Szakosztályának ügyvezető elnöke -Köszöntő

Móczár Botond, az Energetikai Szakkollégium elnöke - Köszöntő

About

Klímaváltozás
Energiatudatosság
Energiahatékonyság

  Szervezők:
  Association of Energy Engineers (AEE) Magyar tagozata
  Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE)
  Energetikai Szakkollégium (ESZK)
 • Kapcsolat:
 • CONGRESS Rendezvényszervező Kft.
 • 2092 Budakeszi, Erdő u.66
 • Telefon: + 36 30 639 0909
 • Email: klenen@congress.hu

Best AI Website Creator